Střešní krytina pro užitkové objekty

Pokud stavíte nový dům, tak si určitě většinou vyberete na zakrytí střechy klasické střešní tašky. Ovšem u užitkových budov je tomu trochu jinak. Dříve se velmi často používal takzvaný Eternit, ale vzhledem k jeho ne příliš hladkému povrchu, na kterém se usazovaly nečistoty, sahají dnes lidé spíše k plechovým střešním krytinám. V dnešním článku bych vás s nimi rád blíže seznámil a řekl vám o nejzajímavějších vlastnostech. Snad vám tento text pomůže při rozhodování, zda je plech opravdu tím pravým, čím zastřešit konkrétní budovu.

Když jsem začal mluvit o plechových střechách, možná jste si vybavili starší střechy užitkových budov, na kterých jsou položeny celé pásy rovného plechu. Ty jsou pak navzájem spojeny určitým ohýbáním. Ovšem dnes se nebudeme bavit o nich, ale o lisovaných pleších, které se jednoduše přivrtají ke krovům. Plechové střechy tohoto typu jsou velmi podobné střechám klasickým z keramickým krytin. Jsou totiž vylisovány přesně ve stejné podobě. Ovšem jejich váha je mnohem nižší a při jejich použití tedy není tolik zatěžována konstrukce střechy.

Tím pádem se plechová střešní krytina také lépe instaluje na střechu domu. Je s ní jednodušší manipulace a vzhledem k tomu, že je možné ji vyrobit přesně na míru, není problémani s nějakým řezáním a podobnýmivěcmi, jako u střešních krytin z jiných materiálů. Jaké varinaty plechových střech jsou momentálně v nabídce?

Střešní krytina Diament plus

Pokud se vám líbí vysoký profil na klasických střešních taškách, potom byste si mohli vybrat právě tento typ plechové střechy, které je nejvíce napodobuje.Výška prolisu je až 2 centimetry a tloušťka použitého plechu pak je 0,5 – 0,6 milimetru.

Střešní krytina Joker Plus

Tento typ plechové střechy připomíná klasické rovné střešní tašky bez zbytečných prolisů. Ty jsou pouze v místech, kde mají klasické tašky zámky. Na první pohled vypadá tento typ střechy mnohem rovněji než ten, o kterém jsem psal výše.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *