Bydlete beze strachu díky pojištění Bezpečný domov!

V životě se může přihodit celá řada nepříjemných událostí. Stačí, aby přišla bouře se silným větrem, a dojde ke zničení vaší střechy, nebo přijdou kroupy a poničí váš bazén, příval vody vyplaví dům i zahradu. Není vyloučeno, že si váš dům nevyhlédnou zloději nebo vandalové. Jedinou pomocí v takových situacích je řádné pojištění domu, které škody finančně nahradí. Víte o tom, že bydlení je možné pojistit hned 3 způsoby?

1. Pojištění nemovitosti

Pojištění nemovitosti by měl mít zřízeno každý majitel bytu, rodinného domu nebo rekreačního objektu. Toto pojištění se vztahuje na škody na věcech nemovitých. Není to ale jen samotná budova. Pojistka kryje také škody na stavebním materiálu, rostlinných kulturách a zahraním vybavení jako je plot, bazén aj. Vztahuje se také na odborně instalované sluneční kolektory, solární zařízení či fotovoltaická zařízení.

nejluxus.cz_online_ergo_cz_01

2. Pojištění domácnosti

Druhým typem pojištění je pojištění domácnosti. Pojistka kryje škody, které způsobí živelní pohromy, zloději nebo vandalové na věcech movitých, které jsou ve vlastnictví pojistitele. Pojistka kryje například poničení nábytku nebo spotřebičů, vztahuje se i na krádež cenností nebo peněz. Příkladem výhodné pojistky tohoto typu je pojištění Bezpečný domov, u kterého se cena pojištění určuje na základě velikosti obytné plochy, nikoliv na základě odhadu znalce. Díky určení ceny na základě m2 je pojištění sjednáno bez zbytečných průtahů a není třeba ho aktualizovat.

3. Pojištění majetku

Třetí je pojištění majetku. Jedná se o velmi oblíbenou variantu, protože pojištění majetku v sobě kombinuje pojištění nemovitosti a domácnost – tj. vztahuje se na věci movité i nemovité. Toto pojištění bývá cenově výhodnější, což ukazují tyto pojistné sazby pro nemovitosti. Je ovšem třeba počítat s tím, že rozsah pojištěných věcí nemusí být tak obsáhlý.

nejluxus.cz_online_ergo_cz_02

Výhodná kombinace

Kromě vlastního bydlení byste měli pojistit i sami sebe. Popřemýšlejte o pojištění odpovědnosti, které vás kryje v případě, když cizí osobě neúmyslně způsobíte škodu na zdraví nebo na majetku. Platí se jen několik set korun ročně. Více se o významu tohoto pojištění dozvíte zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *