Ušetřete na zemním plynu změnou dodavatele

Změna dodavatele plynu je dnes často diskutovaným tématem. Není se čemu divit, protože náklady na energie neustále stoupají a rodiny potřebují nějakým způsobem ušetřit. Často se tak děje právě přechodem k levnějšímu a přitom stejně kvalitnímu dodavateli zemního plynu. Podle mého názoru se v mnoha lokalitách například vyplatí uzavření smlouvy s plynárenskou společností EON, která nabízí levný plyn do domácností i firem. Rádi byste se dozvěděli více podrobností o nabídce plynu od EON? Zajímá vás také způsobe změny dodavatele plynu? Potom je můj dnešní článek psán právě pro vás.

Začněme tím, proč byste si při změně dodavatele plynu měli vybrat právě EON České Budějovice. Jedná se o stabilní firmu s dlouhodobou historií v ČR. To tedy znamená možnost dohledání velkého množství referencí a informací o jimi poskytovaných službách. Možná se divíte, proč jsou ceny za EON plyn nižší, než jaké nabízí konkurence. To je umožněno díky krátkodobějším smlouvám s dodavateli a tedy díky zvýšené možnosti reagovat na vývoj cen na trhu. Aktuální ceny si můžete zjistit díky jednoduchému srovnávači cen například na webu eonzemniplyn.cz.

Jak změnit dodavatele zemního plynu?

Podle zákona můžete dodavatele zemního plynu měnil vždy po vypršení určité stanovené lhůty. Také se připouští změna dodavatele v případě, kdy ten stávající neplní své závazky vůči vám. Samotná změna dodavatele plynu je potom už snadnou záležitostí. Nejprve si tedy přečtete současné smluvní podmínky společnosti, od které odebíráte plyn. Nejspíš v nich najdete nějakou lhůtu po odstoupení od smlouvy, po kterou ještě budete platit stávající společnosti. Zároveň stačí uzavřít smlouvu novou například s EON Brno a ihned po vypršení výše zmíěné lhůty začnete platit za plyn novému dodavateli bez jakéhokoliv výpadku v dodávkách.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *