Spousta lidí si myslí, že digestoř v kuchyni je zbytečnou věcí. Nemají však pravdu a doplatí na to. Digestoře, v několika letech minulých, zažívaly ústup ze slávy a velké množství lidí si myslelo, že digestoř je zbytečnou věcí, která nemá v kuchyni co nabídnout a tudíž, že zde nemá ani budoucnost.
Důvody k tomu, myslet si to, jsou pro mě dodnes záhadou. Každopádně, a je to jen dobře, se digestoře v poslední době stávají opět vyhledávaným zbožím a zařízením, které má v kuchyni své nezastupitelné místo.
Proč tomu tak je? Důvody jsou zcela jasné a transparentní. Digestoř pohlcuje pachy vznikající během vaření. Pohlcuje také páru a tím zabraňuje srážení vody na povrch kuchyňské linky a zabraňuje tak jejímu poškození. V neposlední řadě odsává také přebytečné teplo.
Na základě tohoto krátkého shrnutí vidíte, že přínos digestoře pro domácnost je opravdu vysoký. O to více je nepochopitelná obrovská absence digestoří v českých domácnostech.