Spojení luxusu a praktičnosti, aneb proč vařit na indukci?

Máte rádi rychlé vaření a naopak z duše nenávidíte úklid po něm? Líbí se vám čistota? Jestliže se chystáte modernizovat nebo zařizovat úplně novou kuchyni, podívejte, jaké výhody i vám přinese indukční vaření.

Proč je indukce lepší?

Indukční deska ohřívá indukční hrnce. Konkrétně jejich dno. Děje se tak na principu působení v rámci elektromagnetického pole. Důsledkem toho je, že se ohřívá výhradně jen dno hrnce, nikoli okolí desky. Velmi rychle se tak zahřívají pokrmy uvnitř. Například ohřátí většího množství vody je rychlejší, než když použijete rychlovarnou konvici. Právě tento princip oceníte i při úklidu. Pokud se na desku dostane jídlo, nepřipálí se. Vše snadno uklidíte pomocí suchého hadříku.

Zdravější a levnější vaření!

U indukční desky je možné si nastavit teplotu ohřevu. Tím zajistíte, že se jídlo nebude připalovat, takže budete vařit zase o trochu zdravěji! Při indukčním vaření dochází i ke značné úspoře energie. Vysoké nejsou ani pořizovací náklady. Špičkové desky seženete bez problémů za cenu okolo 10 000 korun. Nesnažte se šetřit tím, že si pořídíte redukci. Toto provedení není tak efektivní a navíc není ani bezpečné.

Co používat?

Musíte investovat do kvalitního vybavení. Cenově výhodnější jsou sady hrnců, které obsahují malé i velké hrnce pro komfortní vaření. Co se týče provedení, je jen na vás, jestli zvolíte provedení s plastovými nebo kovovými uchy. Většina kuchařů se přiklání k plastovým, protože lépe padnou do ruky. Kde je koupit? S rozmanitou nabídkou přichází značkový eshop Tescoma.

01

RADA: Pokud se budete pouštět do rekonstrukce kuchyně či budete budovat zbrusu novou, inspirujte se v této rubrice. Nabízí rady, jak kuchyni zařídit a nabízí i velké množství fotografií. Určitě si vyberete styl, který bude vyhovovat právě vám.